pelikanteatern

pelikanteatern

Jan Stenmark

en blog!Posted by åsa Mon, April 26, 2010 11:27:06


  • Comments(0)//blog.pelikanteatern.se/#post60

vulkaner

en blog!Posted by åsa Sun, April 25, 2010 11:25:21

Isländska vulkaner som ställer till det med askmoln i luftrummet. Jag som liksom inte är på resande fot och absolut inte är i behov av fungerande flygtrafik kan sitta här hemmavid och tycka att det låter lite poetiskt. Askmoln från Eylafjallajökull.

För flera år sedan var vi en Vulkanteater. Utan askmoln, kanske faktiskt utan utbrott helt och hållet. Sedan blev vi Pelikanteatern. I Florida hade en dag Pelikaner med märkligt beteende påträffats. Utan riktning och märkbart snurriga. De hade ätit en alg med ett ämne likt alkohol och blivit på lyran. Och här hemma, i Slottsskogen, får Pelikanerna inte plats. De har ju blivit utkörda och hemlösa.

Det är ändå fint med vår Pelikanteater. Till hösten sprider vi vårt askmoln. Vårt poetiska askmoln som inte drabbar men som ingen lämnas oberörd av.

En föreställning om tid och om liv och död. Och om Gud.

allt gott

  • Comments(0)//blog.pelikanteatern.se/#post59

allra sista...

en blog!Posted by åsa Wed, April 14, 2010 13:22:48

...Vardagsrumskväll på Pelikanteatern ikväll. I alla fall på Chalmersgatan. Men vi kommer tillbaka med konceptet oförstärkta spelningar i vardagsrumskänsla framöver, var så säkra. Någon annanstans.

Men innan vi börjar om ska vi avsluta. Det är vad vi gör nu. Vi avslutar. Till största del helt osentimentalt och nästan lite krasst. Bara jag som har en del fallenhet till separationssvårigheter och sentimentalitet tycks det. Jag klarar det. För det ljusnar i horisonten. Det är så mycket bra som väntar Pelikanteatern. Trots (eller tack vare..) att vi inte ska ha Göteborgs minsta scen längre. I alla fall inte än. Inte på ett tag.

Om en månad spelar vi sista föreställningen på egen scen. Sen målar vi och städar och flyttar ut. Jajamän.

Till hösten dyker vi ju upp igen, pålitliga som sjutton. Än en gång med "Berit & Ulla" och dessutom med ny urpremiär. På någon annans scen.

men först ska vi avsluta. Ikväll med Promises Promises http://www.myspace.com/promisesx2

Jag tror det blir finfint. Missa inte!

allt gott

  • Comments(0)//blog.pelikanteatern.se/#post58

påsktid

en blog!Posted by åsa Sat, April 03, 2010 08:11:35

Jag har hört att världstiden justerades med en halv sekund förra årsskiftet. Det är ju enormt mycket. En halv sekund. Och det måste någon ha tagit ett beslut om, typ - "nu hörrni, har jag bestämt att vi ska justera världstiden. Den har kommit en halv sekund i obalans och nu ska vi justera."

allt gott (och glad påsk)

  • Comments(0)//blog.pelikanteatern.se/#post57

varför är det fest?

en blog!Posted by åsa Mon, March 22, 2010 11:34:54

Jag fyller ju "tjugo minuter i sju". Därför är det fest.

http://www.youtube.com/watch?v=khORY482vxg

Jazzintro till barnprogrammet! Är det så idag också?

Dessutom, förra måndagen lämnades vårens projektansökan in. Alltså inför hösten. Alltså enmansföreställningen om tid. Svettigt att bli klar med den. Som vanligt. Men fasiken, vad vi borde få pengar för den. Det är den värd. Kommer bli spännande, det är jag säker på. Som vanligt.

Dessutom. För två måndagar sedan fyllde det ena av Pelikanbarnen år. Enligt henne själv var hon då "två och femtio" och blev tre. På tal om tid är pengar?

allt gott

  • Comments(0)//blog.pelikanteatern.se/#post56

all work..

en blog!Posted by åsa Mon, March 15, 2010 07:40:02

...and no play makes Jack a dull boy. All work and no play makes Åsa a dull girl. All work and no play makes Åsa a dull girl All work and no play makes Åsa a dull girl All work and no play makes Åsa a dull girl

All work and no play makes Åsa a dull girl

allt gott

  • Comments(0)//blog.pelikanteatern.se/#post55

ett efter ett

en blog!Posted by åsa Thu, March 11, 2010 13:40:57

Winston Churchill definierade mänsklighetens historia som "Den ena förbannade saken efter den andra"

Det kan ju stämma förvisso, även inom teatern. Koll på läget är inget konstant tillstånd, vila finns inte för vad som väntar bakom hörnet går inte att ana (tack och lov, möjligen?). Konsten är ett kaos i sig. Men det ena efter det andra, det vet vi handlar oftast om pengar. Money money money makes the world going round.

allt gott

  • Comments(0)//blog.pelikanteatern.se/#post54

allt är relativt

en blog!Posted by åsa Thu, March 04, 2010 11:48:15

Stressad, en inre stress och tydlig hjärtklappning som jag skyller på att jag ätit lakrits. Jag har faktiskt ätit lakrits. Jajamensan, lite, häromdagen. Och man kan få högt blodtryck av något i det.

Det är så mycket som behöver göras men kanske främst så många tankar kring det jag gör. Det är inte tidsbrist. Allt vi har är en massa tid.

Och så. Jorden har skakat i Chile. Så kraftigt att Nasa finner att dagarna blev kortare av skaket. Tiden påverkas.

Och så. Tiden har stått stilla. För i Chile befinner sig nära vänner. Och allt blir relativt. Långt bort kommer nära. Jag vet nu att det gått bra för dem, jag vet att de mår bra. Men allt kan förändras och lakrits har ingenting med saken att göra.

tid är liv. Och livet bor i hjärtat.

allt gott

  • Comments(1)//blog.pelikanteatern.se/#post53
Next »