pelikanteatern

pelikanteatern

kanske sen

tid & rumPosted by åsa Sun, April 29, 2018 16:27:43
Vi kallar henne Agneta, rösten i den andre pelikanens gps. Det är Agneta som hjälpt oss hitta. Genom rusningstrafik och dimma och snöstorm och längs skogsvägar och kuststräckor. Hon har med aldrig rubbad sinnesro uppmanat att fortsätta köra rakt fram. Att svänga, att vända, att göra en u -sväng. Ibland har hon haft fel men det har aldrig gjort något, vi har alltid löst det ändå.

Jag vet inte om Agneta är med Lilla livet på vägarna. Jag vet inte vad Agneta gör nuförtiden. Förra veckan åkte Sova och Berit & Ulla runt på jättemånga ställen men vi åkte buss då. Och spårvagn. Och i bil, med andre pelikanens pappa. Han hade ingen gps. Vi hade ingen egen bil.

Nu ligger Berit och Ulla nedpackade i en väska och bidar sin tid. Allt har sin tid. Man vet inte riktigt vad som händer sen. Man vet inte riktigt när kalaset börjar igen. Eller om det ens är något kalas.


Lilla livet här och där fortsätter iallafall. Det är väl egentligen det enda man vet, att livet fortsätter. Oavsett.


Allt gott  • Comments(4)//blog.pelikanteatern.se/#post346

the circus

tid & rumPosted by åsa Sat, November 07, 2015 00:18:26

Charlie Chaplin -

Swing little girl

Swing high to the sky,
and don´t ever look at the ground.
If you´re looking for Rainbows look up to the sky.
You never find Rainbows if you´re looking down


allt gott

  • Comments(0)//blog.pelikanteatern.se/#post329

forever young?

tid & rumPosted by åsa Tue, May 19, 2015 14:37:24

Pelikanerna packade bilen med Berit & Ulla ett par dagar i april och körde ut på landsbygden någonstans utanför Borås.
Och första dagen packar vi upp och föreställningen gick fint och den är en långkörare som går aldrig ur tiden kan man väl säga och samtalet med barnen efteråt var så himla gulligt. Om sen, strax och om en stund pratar vi. Och sen delade vi ut foto på Berit & Ulla. Som vi gjort sedan starten. Samma långkörare, samma foto.

Och barnen börjar droppa av men en pojke dröjer sig kvar.

Det var bra teater. Säger han.
Men vilka är det på kortet?

Nej, tiden springer ingen ifrån.

Allt gott  • Comments(0)//blog.pelikanteatern.se/#post324

Alles gut

tid & rumPosted by åsa Sun, August 24, 2014 20:36:39
Sommaren tar slut som allt tar slut och även detta är såklart övergående. Det pågår krig i världen, människans ondska tycks ändå konstant. Det närmar sig val i Sverige och varje liten nerv i mig hoppas hoppas hoppas på väljarnas förnuft tillfånga. Och i det lilla, på mitt köksbord ligger en trasig spillra av det som är min dator. Väntar på reservdel och hoppas hoppas hoppas. Det är svårt utan den, det är det. Men jag vet att det finns värre.
Och så Birgitta Stenberg, denna inspirerande människa. Alles ist gut är det sista hon säger.

allt gott  • Comments(3)//blog.pelikanteatern.se/#post307

hallå världen?

tid & rumPosted by åsa Tue, May 28, 2013 21:39:14

Lite David Bowie dårå. Ground Control to major Tom

For here
Am I sitting in a tin can
Far above the world
Planet Earth is blue
And there's nothing I can do

allt gott

  • Comments(5)//blog.pelikanteatern.se/#post262

om dagarna just nu

tid & rumPosted by åsa Tue, April 02, 2013 21:44:04

Om att det gått många dagar sedan sist men att alla vet att tiden inte är något som går. Tiden rör sig inte, har inget flöde.

Tiden sedan sist har varit långa turer på längdskidor på den norrländska myren, bland granarna och tallarna där varje tanke kan tänkas till slut och därefter Stockholm med vad den staden innebär och så en kraschad dator och ja, hela tiden har konsten varit med, manuset skrivandet ambitionerna.

Och så självklart funderingar kring den här debatten om papperslösa som pågått i DN. Khemiris Bästa Beatrice Ask som fick svar av Selimovic i Jonas, min vän och så Bengt Ohlsson som spydde på allt.
Gillar så mycket att det går att lufta åsikter, att DN har plats för sådant här. Att det finns svar och svar på tal. Och framförallt Jasenko sätter ju huvudet på spiken på en del grejer. Fast på ett något sorgligt sätt förstås. För precis sådär som han skriver, precis så gör man väl för att inte mötas jämlikt? Det där stilistiska språket. Lilla vän, var inte så överkänslig. Liksom. Och så från de egna leden. Jag är också invandrare, men se på mig. För mig har det gått jättebra.
Lika vanligt är det ju med Jag är kvinna och för mig har det gått jättebra och jag är emot kvotering och jag har aldrig blivit behandlad som annat än en kollega bland kollegor.
Jamen självklart.
Jamen dåså.

allt gott

  • Comments(0)//blog.pelikanteatern.se/#post253

om steget före

tid & rumPosted by åsa Sat, November 17, 2012 22:52:53

Och scenografen läser på en modeblogg att nyanser av grått är på ingång som modetrend. Ja, såklart. Charlie har redan nyanser av grått. Såklart. Charlie är alltid ett steg före.
Alltid.

allt gott

  • Comments(0)//blog.pelikanteatern.se/#post235

fråga

tid & rumPosted by åsa Tue, November 06, 2012 21:52:15

Hur länge kan man vänta?

Olle Ljungström Dom som väntar

allt gott

  • Comments(2)//blog.pelikanteatern.se/#post233
Next »