pelikanteatern

pelikanteatern

Idag!

annatPosted by åsa Sun, November 19, 2017 21:57:06
Idag är det internationella mansdagen! Grattis?Bild - Lilla Berlin


Allt gott

  • Comments(0)//blog.pelikanteatern.se/#post345

real life

annatPosted by åsa Sat, August 19, 2017 21:00:52
Det är alldeles häromkvällen och jag cyklar den gamla ganska tunga hojen längs vasagatan och allt går bra och närmar mig avenyn och allt rullar på och kommer en bit upp på avenyn och sen blir det svårt. Det är mycket folk. Det ska snart vara konsert alldeles precis intill dit jag ska och människor strömmar ditåt. Jag kliver av cykeln, det går fortfarande ganska bra. Sen slutar det gå bra. Sen tar det stopp. Det är en propp. Och jag känner mig lite lite dum där jag står, med grön cykelhjälm och en tung gammal cykel fast mitt i ett publikhav. Jag kommer ingenstans. Det går inte längre att backa och ta en annan väg. Det går inte framåt.
Och då. Då kommer det fram en liten dam. Och den här damen börjar bana väg. Hon ger mig eskort, går före och ber människor maka på sig så jag kommer fram. Det är så oerhört fint, att bli så sedd mitt i ett hav av folk. Som om jag vore en kung. Det är en så vacker gest, att ordlöst bara göra nåt sånt här.
När vi ser ljuset mellan människorna ler hon och önskar lycka till. Tack säger jag.
Tack.

Och på Götaplatsen sjunger Weeping Willows.
Touch me/I long to live for real/Touch me/ I´m just as human as a human can be.

Allt gott

  • Comments(1)//blog.pelikanteatern.se/#post343

jo

annatPosted by åsa Sat, April 08, 2017 21:57:47


allt gott

  • Comments(0)//blog.pelikanteatern.se/#post341

the end of december

annatPosted by åsa Wed, December 14, 2016 00:34:46
Den här tiden, det här året. Den här världen. Ungefär såhär -Bild Bim ErikssonI´m writing you now just to see if your betterAllt gott  • Comments(0)//blog.pelikanteatern.se/#post339

oväntade applåder

annatPosted by åsa Sun, July 10, 2016 12:25:52
Det blåser från havet och kroppen är trött eller om det är sinnet bara och det är lördag kväll. Jag springer längs vattnet. Det är svårt. Det kanske inte ens kan kallas springa. Hållningen är horisontell, liksom ostbåge. I skorna ligger bly. Det blåser det blåser det blåser.
En bit från vägen sitter det ett gäng lördagsfirare. De kanske grillar, iallafall dricker de nog öl. Och jag passerar så långsamt. Och de börjar hurra, applådera, vinka. Det är på något sätt så överraskande och oironiskt och snällt. Så känns det. Det är ju spjällen inom en som avgör hur man ska ta saker. De kanske retas. Men nu känns det inte så.
På vägen tillbaka har jag fått lite nya krafter, det går lite bättre, lite mer vertikalt. Och jag får nya applåder. Jag gör en segergest. De skrattar. Jag också.

allt gott

  • Comments(4)//blog.pelikanteatern.se/#post336

det fallna

annatPosted by åsa Tue, May 10, 2016 23:13:13
På förekommen anledning tänker jag på den där konserten jag var på för några år sen, den med Olle Ljungström. Det är lite skrälligt ljud men fint och bra och liksom trevlig stämning och några låtar in blir det kanske så att säga lite tyst för mellansnacket flyter väl inte riktigt på. I den korta tystnaden är det en man i publiken som ropar högt - Bra, Olle! BRA!
Och Olle liksom tackar lite generad och så fortsätter alltsammans.

Och förra veckan var det en gammal man bakom mig i mataffärskön som plötsligt plockade fallna hårstrån från axlarna på min svarta kappa och sträckte sig fram och sa att det var för att det skulle se tjusigare ut.

Ja. Det var bara det.

allt gott

  • Comments(0)//blog.pelikanteatern.se/#post335

igår

annatPosted by åsa Wed, March 09, 2016 20:24:24

Igår var det internationella kvinnodagen. Ja, det var det och det var det ingen som missade och ingen som gratulerade någon till? Nä, bra. Idag är ordningen återställd och det är männens dag igen.

Jag har det senaste halvåret grottat ner mig en massa i research om manlighet. Resultatet kommer så småningom visas på en scen nära dig. Eller långt ifrån beroende på var du bor. Denna forskning (vet ej om man egentligen kan kalla det forskning, kanske mer forskande) har såklart gett en massa insikter. Det brukar bli så om man hyfsat förutsättningslöst sätter sig in i ett nytt ämne.

Men, det har också cementerat en del gamla vetskaper. Bland annat varför internationella kvinnodagen fortfarande är oerhört viktig. Att den feministiska kampen är långt ifrån över.
Det här är såklart på grund av en massa saker. Löneskillnader, maktstrukturer, vilka som får ta plats och vilka som uppmanas stanna inomhus.

Om man ska påvisa denna icke-jämställdhet i det vardagliga, självklara livet? Där vi kanske inte ens ser skillnaderna. I en stad som Göteborg finns det pissoarer på vart och vartannat litet torg, män som måste lätta på trycket behöver sällan gå några längre sträckor eller ha växelpengar på sig. Det finns noll gratistoaletter. Beror detta på att kvinnor kissar mindre? Är bättre på att hålla sig? Större tillgång till femkronor eller helt enkelt är mer ok med att sätta sig bakom ett träd? Eh, nej. Man har helt enkelt tagit behoven på olika stort allvar.

Så då fortsätter vi kämpa då.

Bild - Nina Hemmingson

Allt gott  • Comments(0)//blog.pelikanteatern.se/#post333

ca va bien

annatPosted by åsa Tue, November 17, 2015 12:23:29

Blommorna och ljusen är här för att skydda oss.

Efter Paris

(här låg förut ett intervjuklipp, en pojke och hans far får några frågor från en reporter någon dag efter fredagsnatten i Paris. De flesta har kanske redan sett det? I alla fall . De sitter vid ett ställe dit människor kommit för att lägga blommor och tända ljus. Pojken är rädd, säger att det finns många onda människor, människor med vapen. Och pappan försöker trösta; det finns godhet också, se bara på alla blommor. Pojken övertygas först inte - blommor gör ju ingenting. Men sen, när pappan förklarat att det är människor som tänker på det som hänt som lagt dem där . Blommorna och ljusen är här för att skydda oss. Nu är dock klippet borta från internetet av upphovsrättsliga skäl.)


Allt gott  • Comments(0)//blog.pelikanteatern.se/#post331
Next »