pelikanteatern

pelikanteatern

lilla livet börjar nu

konstenPosted by åsa Mon, August 21, 2017 17:35:53
Idag - kollationering på Kungsladugårdsgatan!

En inblick i scenografi och kostym som briljanta Amanda Erixån skapar och tankar från skarpa Sara Klingvall som står för regin. Och så läsning av manus och lyssning av den underbara musiken som Ulrica som vanligt komponerat. Samt massa kaffe. Både påtår och tretår faktiskt. Och kardemummaskorpor om man ville. Bra dag va?

Nu börjar de repa och senare i höst kommer resultatet -

LILLA LIVET - HÄR OCH DÄR!

Pelikanteaterns nya föreställning för småttingar 0-3 år.

Den kommer bara spelas uppsökande och på turné. Håll utkik på hemsida, facebook och instagram efter spelplatser och speldatum!


Allt gott

  • Comments(7)//blog.pelikanteatern.se/#post344

oj! Ett paraply!

konstenPosted by åsa Thu, May 18, 2017 10:55:38
Nej. Det är ingen tävling, det vet ju alla. Det viktiga är inte vem som vinner och blablabla.
Men OM det vore det vore det och t ex en gren kanske skulle vara vilka som har gulligast publik då skulle vi vinna den. Vi skulle eventuellt förlora exakt alla andra grenar iofs men vår publik - den slår allt. Som en sista sväng innan sommaren har vi nu fyllt vår pyttelilla salong med småttingar och magin som uppstått därinne går nästan att ta på fortfarande. De kluckande skratten, de fokuserade blickarna, de spontana kramarna vi fått efteråt, allt det där dröjer sig kvar. I salongen, i sinnet.

Nu är säsongen slut och vi har spelat sista föreställningen för denna gång. Men till hösten återkommer de på lite olika ställen lite varstans alla tre - SOVA! God morgon Gudrun och Berit & Ulla.

Allt gott

  • Comments(1)//blog.pelikanteatern.se/#post342

Gråter stora killar?

konstenPosted by åsa Fri, October 07, 2016 22:53:25

Jo. Under året som gått har jag fördjupat mig en väldig massa i manlighet. Och allt vältrande i det temat mynnade ut i ett manus. Plus att jag blandade in lite myten om Oidipus också, och lite Star Wars för all del men allt har väl med manlighet att göra ändå. Det manuset har iallafall blivit översatt till teckenspråk. Och så har det blivit en färdig föreställning. Som Charlie Åström regisserat. Charlie Åström kan man läsa mer om här. Han har ju bland annat jobbat med Mattias Andersson, på Dramaten.

På onsdag nästa vecka kommer den här föreställningen till Stora Teatern här i Göteborg. Här kan man läsa mer om det. På torsdag är den i Uddevalla. Och sen i Lidköping. Och sen någon annanstans.

Och Sveriges Television gjorde ett nyhetsinslag som man kan se här. Eller Riksteaterns trailer här. Föreställningen spelas på teckenspråk som är ett oerhörd visuellt och uttrycksfullt språk och den textas dessutom till svenska så alla kommer fatta allting.

Så jo. Bredda den kulturella repertoaren den här hösten och gå och se den här föreställningen.
Alla måste komma. Ok? Ok.

Allt gott

  • Comments(2)//blog.pelikanteatern.se/#post337

vara

konstenPosted by åsa Sat, January 16, 2016 15:08:24

Startskottet på det nya året blir en tur till Vara. Vi pratar om det när bokningen kommer, att det kan vara vinterväglag då, snö och halka, det är ju ändå januari. Det kan vara så men det måste inte. Det kan lika gärna vara slaskväder. Ett par dagar innan det är dags kommer varningen på väderrapporten - snökaos drar in. Och lagom till vi sätter oss i bilen börjar det snöa.

Och sen snöar det. Mer eller mindre mycket på en gång men konstant. Skaraslätten i snöstorm på oplogade vägar i tre dagar. Vi är de enda gästerna på Varas enda hotell. Vi köper hämtmat som påminner lite om galla, både i smak och utseende. Det är inget fel på maten. Den går bara inte att äta. Vi går till Ica istället, köper pålitlig frysmat. Medan det snöar. Hotellet är varmt och frukosten är god. Spelplatserna är fina, föreställningarna går bra. Det visar sig att Varaborna är av den trevligaste sorten, alla vi möter hälsar glatt, alla är snälla. Och på fredagskvällen varvar Varaungdomarna sina ombyggda volvomotorer så de slirar i snön.

Efter tre föreställningar av Berit & Ulla åker vi hem igen.

Och ja, strax efter Alingsås slutar det snöa.

Allt gott  • Comments(0)//blog.pelikanteatern.se/#post332

dansfilm!

konstenPosted by åsa Mon, August 24, 2015 17:47:16

Ja, vi repar God morgon Gudrun nu. Det gör vi verkligen. Just nu är vi i det läget att jag inte bara får släppa årorna när vi ror och frågan om musiken ska börja mitt i min banan eller inte är helt väsentlig.

Men! Vi gör inte bara bebisteater. Vi gör dansfilm också. Ja! Eller gjorde. En i våras. Den bör såklart hela världen få ta del av så den lades på Youtube och delades på Facebook förra veckan. Men! Om någon ändå har missat den så finns den HÄR.

allt gott  • Comments(4)//blog.pelikanteatern.se/#post327

vem egentligen

konstenPosted by åsa Mon, March 16, 2015 21:31:49
Efter lång dag på pelikankontoret står jag i kassan i mataffären och ska köpa frimärken. En ung kille som jobbar. Han letar en sax för att klippa ut två frimärken åt mig och jag säger att det inte behövs, jag kan klistra dem på kuverten genast. Och han frågar lite skojsamt vilka frimärken jag vill ha, alltså vem som ska vara på och jag tycker han föreslår Nietzsche. Jag blir så förvånad. Jag visste inte att en tysk filosof från 1800-talet fanns på svenska frimärken 2015. Jag blir lite glad. Också över att den unge mannen i kassan verkar veta vem han är.

Och jag tänker att det blev ett märkligt tillfälle att citera det jag haft i huvudet hela helgen.

Vi har konsten för att vi inte ska dö av sanningen.

Men så inser jag att han inte sa Nietzsche. Han sa Avicii. Och jag är glad att jag inte citerade. Och så väljer jag Zlatan. Inte någon filosof men bicicletan som vann Puskas Award.
Och killen i kassan tyckte jag gjorde ett bra val.

Allt gott

  • Comments(4)//blog.pelikanteatern.se/#post322

veckan som gått

konstenPosted by åsa Sun, February 08, 2015 14:45:01

jag dricker kaffe och tänker på konsten, det blåser och jag tänker på konsten, jag ser work in progress på Atalante och dans på Tredje våningen och tänker på konsten. Jag tänker på livet på pengarna på kärleken på konsten. På den konst som finns härute och som jag lever i. Ynnesten i det. På den konst som bubblar härinne och vill ut.
Jag blir stoppad på Vasagatan av en man som på bruten engelska vill att jag tar ut pengar i bankomaten och köper mat till honom. Jag blir stoppad på Avenyn av en kvinna som vill att jag blir månadsgivare i en organisation för kvinnor i Indien. Jag säger nej och känner skam. Tänker inte på konsten tänker på människor i nöd, tänker på vad jag kan göra, ger pengar och ett paraply till kvinnan utanför Ica, ser Fosterland på SVT play med gråt i halsen.

jag kommer cyklande hem från yogan samtidigt som kyrkklockan slår för gudstjänst. I backen upp mot kyrkan går ett äldre par. Hon går efter med rullator. Han går före. I rullatorns framkant har de bundit ett snöre. Han håller det snöret, ger henne draghjälp uppför den branta backen upp till kyrkporten.

jag tänker på livet kärleken konsten.

allt gott  • Comments(2)//blog.pelikanteatern.se/#post321

hösten har varit natt

konstenPosted by åsa Sun, November 23, 2014 22:49:27

Dagtid Sova - en resa genom natten och kvällstid Natten är dagens mor.
Med det eviga novembermörkret är det inte märkligt att tappa greppet om tiden en aning.

Frank Sinatra Night and Day

Like the tick tick tock of the stately clock
As it´s standing against the wall

Like the drip drip drip of the rain drops
When the summer shower is through
So a voice whitin me
keeps repeating you you you


allt gott

  • Comments(0)//blog.pelikanteatern.se/#post318
Next »