pelikanteatern

pelikanteatern

det är lugnt!

och fotbollPosted by åsa Thu, March 23, 2017 13:29:57
Vi åker runt i Forden (Ford tror jag.. eller Opel?), iallafall, vi åker runt i den grå bilen och spelar föreställningar för småttingar. Det är det vi gör. När vi inte gör annat.

Ibland tar vi en runda liksom utanför bestämd rutt och ibland kör vi raka vägen. Vi kommer alltid fram, även den gång vi stannade och väntade utanför fel låsta bom kom vi fram. Rösten i gpsen tvekar inte att avbryta vilket samtal som helst. Ibland säger hon samma sak fem gånger, ibland säger hon inte annat än fortsätt.

Fortsätt på den här vägen.

Som en livsvisdom? Antagligen inte.

Men ändå. Att man skulle vilja ha en Gunde Svan från OS 1988 med sig i livet ibland. I träningsoverall stakar han bakom och peppar Torgny Mogren som kör sin sträcka i stafetten.

Åk nu benhårt i sista backen! Du får vila sen!


Allt gott

  • Comments(0)//blog.pelikanteatern.se/#post340

hitta ut

och fotbollPosted by åsa Tue, November 08, 2016 12:07:45
Parallellerna - livet, konsten och fotbollen. Det kan kännas himla krångligt ibland, det kan det ju. Och reder man ut det första börjar det snart om igen?

Ungefär som för Balotelli och västarna.

Allt gott

  • Comments(2)//blog.pelikanteatern.se/#post338

målbilder

och fotbollPosted by åsa Sun, October 18, 2015 18:12:03

Ja. Det är en vecka kvar till premiär. Ja så är det. Så nu är det dags att skapa målbilder? Se framför sig hur saker och ting ska bli.

Ungefär såhär?


Och så publiken, ungefär såhär?


Hoppas va? I alla fall ungefär?


Allt gott
  • Comments(2)//blog.pelikanteatern.se/#post328

Så långt vi har kvar

och fotbollPosted by åsa Mon, October 13, 2014 19:32:58

Nämen alltså... Så länge 22 mål mer än nummer ett på listan faktiskt inte är nummer ett på listan utan en fotnot i nederkanten känns det väldigt långt kvar till jämställdhet. Annars borde väl rubriken vara - Mesta målskyttarna i fotbollsherrlandslaget? Och så slapp man fotnötter.

allt gott

  • Comments(0)//blog.pelikanteatern.se/#post313

nejnej

och fotbollPosted by åsa Sun, March 30, 2014 21:50:09

Konsten och fotbollen och parallellerna? Men så blir en supporter ihjälslagen dör faktiskt och alla dessa liknelser tappar sin tjusning. Fotbollen tappar sin tjusning. Konsten och fotbollen är på allvar men aldrig, aldrig sånt allvar att det gäller liv och död.

allt gott

  • Comments(2)//blog.pelikanteatern.se/#post298

det är inte sant!

och fotbollPosted by åsa Tue, October 15, 2013 21:49:40
Konsten och fotbollen, så himla nära. I halvlek Sverige -Tyskland kan man passa på att återlyssna på senast Sverige -Tyskland möttes. 4-4 i övertid och slutsekunden.

Ralf Edström, Lasse Granqvist, känslorna. Nu då?! Jaaaaa!

Nu då?! Jaaaaa!

allt gott

  • Comments(0)//blog.pelikanteatern.se/#post278

say it ain't so

och fotbollPosted by åsa Mon, June 17, 2013 18:00:55

Det är några dagar i juni. Det är VM-kval. Och under matchen mot Österrike kommer jag och den andre pelikanen på något sätt fram till att fotbollen inte är en metafor för teatern och livet ändå. De är inte samma. Kan inte vara.
Men sen. Sen kastar Zlatan en fotboll i ansiktet på den färöiske målvakten. Det är ju så onödigt och dumt och roligt och väldigt sorgligt. Och jag tänker att jag vet. Jag vet exakt hur det känns att få en boll i ögat. Livet alltså, fullt av hårda bollar. Hur kunde man ana det, att den skulle komma farande och nästan golva. Det kunde man inte. Man måste alltid vara beredd på motståndet. Och så våga ta risker?
Var du inte rädd för gult kort? Absolut inte.

allt gott

  • Comments(0)//blog.pelikanteatern.se/#post264

pepp

och fotbollPosted by åsa Thu, May 31, 2012 20:23:09

Känslan av pepp de senaste dagarna - mycket stor. Framförallt känslan av pepp efter mötet som pelikanerna var på idag, med mannen som kan allt om videoinstallationer. Ja, jag tror han kan allt. Men möjligen heter det inte videoinstallationer.

Känslan av vilka höjder höstens uppgraderade 2.0 - föreställning kommer kunna nå. Den känslan.

Och matchen mot Island gick ju också bra.

allt gott

  • Comments(0)//blog.pelikanteatern.se/#post205
Next »