pelikanteatern

pelikanteatern

veckan som gått

konstenPosted by åsa Sun, February 08, 2015 14:45:01

jag dricker kaffe och tänker på konsten, det blåser och jag tänker på konsten, jag ser work in progress på Atalante och dans på Tredje våningen och tänker på konsten. Jag tänker på livet på pengarna på kärleken på konsten. På den konst som finns härute och som jag lever i. Ynnesten i det. På den konst som bubblar härinne och vill ut.
Jag blir stoppad på Vasagatan av en man som på bruten engelska vill att jag tar ut pengar i bankomaten och köper mat till honom. Jag blir stoppad på Avenyn av en kvinna som vill att jag blir månadsgivare i en organisation för kvinnor i Indien. Jag säger nej och känner skam. Tänker inte på konsten tänker på människor i nöd, tänker på vad jag kan göra, ger pengar och ett paraply till kvinnan utanför Ica, ser Fosterland på SVT play med gråt i halsen.

jag kommer cyklande hem från yogan samtidigt som kyrkklockan slår för gudstjänst. I backen upp mot kyrkan går ett äldre par. Hon går efter med rullator. Han går före. I rullatorns framkant har de bundit ett snöre. Han håller det snöret, ger henne draghjälp uppför den branta backen upp till kyrkporten.

jag tänker på livet kärleken konsten.

allt gott  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by åsa Mon, February 23, 2015 13:15:57

Och pengarna!

Posted by bara jag Wed, February 18, 2015 17:18:38

vilka underbara tankar - livet kärleken konsten