pelikanteatern

pelikanteatern

vara

konstenPosted by åsa Sat, January 16, 2016 15:08:24

Startskottet på det nya året blir en tur till Vara. Vi pratar om det när bokningen kommer, att det kan vara vinterväglag då, snö och halka, det är ju ändå januari. Det kan vara så men det måste inte. Det kan lika gärna vara slaskväder. Ett par dagar innan det är dags kommer varningen på väderrapporten - snökaos drar in. Och lagom till vi sätter oss i bilen börjar det snöa.

Och sen snöar det. Mer eller mindre mycket på en gång men konstant. Skaraslätten i snöstorm på oplogade vägar i tre dagar. Vi är de enda gästerna på Varas enda hotell. Vi köper hämtmat som påminner lite om galla, både i smak och utseende. Det är inget fel på maten. Den går bara inte att äta. Vi går till Ica istället, köper pålitlig frysmat. Medan det snöar. Hotellet är varmt och frukosten är god. Spelplatserna är fina, föreställningarna går bra. Det visar sig att Varaborna är av den trevligaste sorten, alla vi möter hälsar glatt, alla är snälla. Och på fredagskvällen varvar Varaungdomarna sina ombyggda volvomotorer så de slirar i snön.

Efter tre föreställningar av Berit & Ulla åker vi hem igen.

Och ja, strax efter Alingsås slutar det snöa.

Allt gott  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.