pelikanteatern

pelikanteatern

Gråter stora killar?

konstenPosted by åsa Fri, October 07, 2016 22:53:25

Jo. Under året som gått har jag fördjupat mig en väldig massa i manlighet. Och allt vältrande i det temat mynnade ut i ett manus. Plus att jag blandade in lite myten om Oidipus också, och lite Star Wars för all del men allt har väl med manlighet att göra ändå. Det manuset har iallafall blivit översatt till teckenspråk. Och så har det blivit en färdig föreställning. Som Charlie Åström regisserat. Charlie Åström kan man läsa mer om här. Han har ju bland annat jobbat med Mattias Andersson, på Dramaten.

På onsdag nästa vecka kommer den här föreställningen till Stora Teatern här i Göteborg. Här kan man läsa mer om det. På torsdag är den i Uddevalla. Och sen i Lidköping. Och sen någon annanstans.

Och Sveriges Television gjorde ett nyhetsinslag som man kan se här. Eller Riksteaterns trailer här. Föreställningen spelas på teckenspråk som är ett oerhörd visuellt och uttrycksfullt språk och den textas dessutom till svenska så alla kommer fatta allting.

Så jo. Bredda den kulturella repertoaren den här hösten och gå och se den här föreställningen.
Alla måste komma. Ok? Ok.

Allt gott

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by åsa Mon, October 10, 2016 16:12:49

Några föreställningar blir det faktiskt norr om Stockholm! Leksand, Norsjö och Härnösand.
Länk till hela turnéplanen här -
http://www.riksteatern.se/graterstorakillar/

Posted by norr Sun, October 09, 2016 10:48:18

Va bra, det vore kul om vi kan se den norr om Stockholm oxå. Antar att det är en riktigt bra grej att kolla på